‘American Hustle’

”Everyone Hustles To Survive”; om det er fremmede, bekendte, ens nærmeste eller sågar en selv man fra tid til anden narrer, så finder det sted – tænk blot på situationen, hvor du endnu en gang kører din indre lydfil med dine egne yderst overbevisende argumenter for, hvorfor du gør som du gør eller har tænkt dig at handle på noget bestemt, eller på en bestemt måde. Personligt er det for mig nok mest udtalt ved købet af eksempelvis et par nye sko, der på en eller andet måde altid kan retfærdiggøres; for lige netop det par sko har jeg jo ikke, hvorfor jeg har særligt brug for at have dem. Vi har alle vores individuelle overlevelsesstrategier, om det så er det næste par nye sko der stiller sulten, ferien sydpå der kan få os igennem hverdagens til tider grå timer, drømmen om den store kærlighed, det at udleve dine personlige evner eller slet og ret brugen af de rette redskaber i kampen for levebrødet.

American Hustle

© 2013 Sony Pictures Digital Productions Inc.

Se den hvis du ikke har noget imod at se en film vis plot synes noget velkendt, hvorfor overraskelserne ikke ligefrem synes at stå i kø, men dog alligevel formår at underholde (hele vejen igennem den igen alt for lange film – de burde altså forsøge at lave dem lidt kortere, så man ikke er helt ødelagt når man rejser sig fra biografsædet).

Se den for at lade dig underholde af særligt skuespillernes mange herlige frisurer, som synes en helt kunstart i sig selv, og derfor ikke lader sig gå ubemærket forbi. Desuden ganske festlige beklædningsgenstande der er i spil i filmen, og som fra tid til anden minder en smule om stilen fra Argo (2012), hvilket måske ikke er helt så overraskende igen, eftersom de to film tidsmæssigt finder sted forholdsvis tæt på hinanden, nemlig i 1978 (American Hustle) og 1980 (Argo).

Se den fordi du ikke bør gå glip af en yderst indlevende, overbevisende og fremragende præstation leveret af Christian Bale i rollen som svindleren Irving Rosenfeld. En rolle som til gengæld ikke ligefrem udgøres af det mest charmerende og billedskønne format man har set Bale i. Men ingen tvivl om at han bærer rollen godt.

Bonusinfo: jep, her har vi med endnu en oscar-nomineret film at gøre; Best Picture, Leading Role Actor, Supporting Role Actor, Leading Role Actress, Supporting Role Actress, Costume Design, Directing, Film Editing, Production Design, Original Screenplay.


Originaltitel: ‘American Hustle’
Instruktør: David O. Russell
Premiere: 23. jan. 2014
Genre: Komedie, Drama
Spilletid: 2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Copyright: Sony Pictures Digital Productions Inc.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s