‘Tilbage til 80’erne’ – Ledreborg Slotskoncert

Apropos udendørsoplevelser i det lunefulde danske sommervejr, har jeg da slet ikke fået fortalt om min tur til Ledreborg Slotskoncert her midt i august. Ikke at jeg har glemt det, for hvordan skulle jeg kunne det, når der i år var dømt 80’er-musik på programmet! Jep, jeg elsker 80’ernes toner!

© Ledreborg Slotskoncert 2014

© Ledreborg Slotskoncert 2014

En god portion pop’ede 80’er hits, god stemning og hyggeligt selskab udgjorde således den velsmagende cocktail jeg indtog søndag den 17. august til dette års Slotskoncert ‘Tilbage til 80’erne’ i Ledreborgs smukke slotspark.

Himlen havde godt nok valgt at åbne sine noget våde sluser over os (også) denne søndag. Men selvom at hele koncerten foregik godt pakket ind i regntøj omgivet af paraplyer, blev musikken på ingen måde dårligere af den grund. Stemningen var selvfølgelig en anden end den jeg tidligere har oplevet, når jeg har været til Ledreborg Slotskoncert i solskin, men folk var til trods for vejret ved godt mod og i godt humør – og der blev da også både sunget med og danset (lidt ”regndans”) fra under de mange paraplyer. Og så ser et hav af farverige paraplyer og regntøjspåklædte mennesker jo altså heller ikke spor trist ud, tværtimod!

Og underholdningen var helt sikkert værd at sidde et par timer i regnen for, hvis man ligesom jeg finder lyden fra 80’erne ørehængende. Jeg kan i hvert fald hilse at sige, at det bestemt ikke var kedeligt at kunne få lov til at synge med på Anne Linnets ‘Tusind stykker’, News’ ‘Du Er’ med Søs Fenger, Nik Kershaws ‘I Won’t Let the Sun Go Down on Me’, Dodo and the Dodos ‘Vågner i Natten’ og ‘Sømand af verden’, Rugsted og Kreutzfelds ‘Tilfældigvis forbi’, Tøsedrengenes ‘Indianer’, ‘Så gik der tid med det’ og meget passende ‘Ud under åben himmel’ med Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen samt Danseorkestrets ‘Kom tilbage nu’ med Jørgen Klubien! Bare for at nævne nogle af de mange stemningsfulde numre fra koncerten. Hertil skal det lige tilføjes, at særligt Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen samt Jørgen Klubien formåede at sætte ekstra godt gang i publikum med det velkendte tempo i deres sange, som jeg bedst kender og holder af ved dem.

Med tonerne af ‘Den Jeg Elsker’ gik jeg nynnende og godt underholdt, men dog noget våd af regnen, fra endnu en Slotskoncert på Ledreborg – som nok ikke bliver den sidste.

I hvert fald en oplevelse værd, vejret til trods.

 


Titel: ‘Tilbage til 80’erne’
Sted: Ledreborg Slot
Dato: 16.aug. – 17. aug. 2014
Spilletid: kl.15-18 inkl. 20 min. pause

Konferencier: Hans Otto Bisgaard
Musik: DR UnderholdningsOrkestret
Dirigent: Morten Friis
Solister: Jørgen Klubien (Danseorkestret), Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen (Tøsedrengene), Dodo and the Dodos, Nik Kershaw, Anne Linnet, Søs Fenger (News), Rugsted og Kreutzfeld

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s