Med naturen som scenetæppe – om udendørsforestillingers særlige kunnen

Nu blev det desværre ikke til en oplevelse i det fri med forestillingen ‘Thors Brudefærd’, for mit vedkommende, i denne omgang. Vejret ville simpelthen ikke at det skulle lade sig gøre. Så jeg må tålmodigt vente på, at der dukker en ny mulighed op for at se netop dette eller et tilsvarende stykke på Friluftsscenen, eller i det hele taget en anden udendørsforestilling. Det kan nemlig bare noget helt særligt, når en forestilling på den måde er under åben himmel – så det er klart en oplevelse værd, som jeg helt sikkert skal have mange flere af.

Personligt er jeg nemlig kæmpe fan af udendørsforestillinger, fordi det her med at forestillingen går i et med naturen omkring sig på en eller anden måde skaber et meget mere virkelighedsnært og troværdigt rum, og dermed fortælling. Med naturens lys, lyde, luft og lugte som medspiller, bliver det i mine øjne således meget lettere som tilskuer at leve sig med og ind i fortællingen, der udspiller sig foran én.

For mit vedkommende står Mastodonternes opførelse af ‘Cyrano’, med Frederiksborg Slotssø i baggrunden i sensommeren 2008, derfor som en helt unik og utrolig smuk oplevelse, som jeg ikke ville have været foruden. For smukkere bliver det simpelthen bare ikke, når naturen, som det var tilfældet, på den måde fik lov til at medvirke som ”scenetæppe” i forestillingen. Jeg ville af samme grund have ønsket, at jeg havde nået at få set Det Kongelige Teaters udendørsforestilling ‘Robin Hood’ opført i Ulvedalene i Dyrehaven sidste forår/ forsommer. Jeg har nemlig ladet mig fortælle at det var en helt fantastisk oplevelse. Og nej, jeg er da overhovedet ikke lige så grøn af misundelse, som farven på træernes blade eller Robin Hoods klædedragt. Skal vi ikke bare sige, at jeg inderligt ønsker mig, at de genopfører ‘Robin Hood’ i Dyrehaven. Og de må da for min skyld også meget gerne genopfører andre af deres tidligere udendørsforestillinger som for eksempel ‘De tre musketerer’ – de skal i så tilfælde ikke høre mig klage, tværtimod.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s