Glædeligt gensyn med ‘De Vises Sten’ – Eventyrteatret

Jeg kan hilse og sige, at det på ingen måde er dårligt at se et teaterstykke to gange! Eventyrteatrets ‘De Vises Sten’ var om muligt kun blevet endnu bedre, siden jeg så det første gang for godt og vel to uger siden.

De Vises Sten

© Eventyrteatret 2014, Foto: Ole Mortensen/ Tilsted Com

For hold nu fast hvor gav alle eventyrbørn den bare fuld gas oppe på scenen, her ved næstsidste forestilling – som skulle der spilles til der ikke var mere at give af.

Og så er det jo også altid fantastisk at se hvordan et stykke udvikler sig undervejs i dets spilleperiode. Små nye detaljer træder pludselig frem, nye ord kommer til i en enkelt sætning, en lille eller for den sags skyld stor bevægelse tilføjes og elementer trækkes lige lidt længere. Om det er Maharajaen (Magnus Haugaard) der giver en af sine vagter en ekstra omgang prygl med puden, eller lidt flere kys til den nytilkomne ”danser”, Tiggerprinsen Seth (Theis Post) forklædt i en pryd af en sari. Selvsamme forklædte Tiggerprins, Seth, som giver sine bevægelser lidt mere bredde og dermed mere energi. Eller Alkymistens (Thomas Lykke) kunstpauser og mimik, som holdes i længere tid eller gøres i en lidt større udstrækning. Fuldstændigt fantastisk, super skønt og virkelig imponerende! Det synes jeg i hvert fald. For hvor er det bare dejligt eventyrligt, at kunne fortabe sig i den detaljerigdom jeg er blevet præsenteret for i ‘De Vises Sten’.

Samtidigt var vejret i dag et helt andet, end sidste gang jeg tog i Glassalen i Tivoli for at se ‘De Vises Sten’, hvilket uden tvivl gav det hele et ekstra tvist når der blev talt om regnvejr som synes uden ende, og regnen samtidigt stod ned i tykke stænger udenfor teatersalen.

Så da jeg endnu en gang gik fra to utroligt godt underholdte timer i selskab med Eventyrteatrets ‘De Vises Sten’, var det bestemt med den samme glæde som for to uger siden, med mange af de samme iørefaldende melodier og sange på hovedet, samt ikke mindst med en kæmpe glæde over at have haft muligheden for at opleve stykket på ny.

Tak for eventyrlig humor og historiefortælling, et hav af farver og glitter samt herlig og beundringsværdig underholdning. Og på eventyrligt gensyn!

 


‘De Vises Sten’ spillede i Glassalen i Tivoli fra den 3. – 19. okt. 2014.

Instruktør: Bo Skødebjerg
Manuskriptforfatter: Gunvor Reynberg
Komponist: Christian Dahlberg
Sanginstruktører: Anna Britt H. Mathiassen, Jakob Stenz
Scenograf: Kirsten Brink
Koreograf: Mette Soldan
Kostumedesigner: Christine Brincker
Medvirkende: Eventyrteatrets Eventyrbørn

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s