‘Birdman or (the unexpected virtue of ignorance)’

Et skarpt skåret og nærmest magisk indblik i den fallerede Hollywood-skuespillers store Broadway-drøm, og hans noget snirklede tilværelse backstage såvel som på scenen. En tilværelse som kræver at der jongleres med familieliv, kærlighed, kritik, præstationspres og eget dominante ego på en og samme tid.

Birdman

© 20th Century Fox 2014

Se den, hvis du ligesom jeg, gerne vil lade dig overraske af en film, der ud fra dens trailer ikke syner af ret meget, eller hvad den egentligt har at byde på – hvilket efter min mening er mega ærgerligt. ‘Birdman’ var i udgangspunktet en film jeg, på baggrund af traileren, ikke havde super meget lyst til at se, og måske af samme grund også overraskede virkeligt positivt, da jeg alligevel fik set den. ‘Birdman’ er nemlig så meget mere end det den umiddelbart giver sig ud for at være. Og det er uden tvivl en film der formåede at fange mig. Ikke bare med dens historie, men også i den grad med dens fortællergreb og filmklipning.

Se den for at få en ret så imponerende samt super interessant og intens oplevelse ud i filmklipning, der utvivlsomt udgør ‘Birdman’s helt unikke touch. Og dette på en måde så du sidder næsten helt forpustet tilbage. Du følger nemlig filmens persongalleri ud i et stræk, med konstant flydende overgange, hvilket gør ‘Birdman’ til en utrolig levende film. Livet leves jo netop som var det hele taget i ét take – i et konstant flow. Og denne oplevelse fanger ‘Birdman’, samtidigt med at fortællingen emmer af noget lettere syret og drømmende.

Se den, fordi Michael Keaton og Edward Norton begge leverer nogle vilde præstationer, der i samspil med filmens levende flow, vækkede min undren, og holdt min lyst til at se mere i live, fra start til slut. To vanvittigt passionerede karakterer, plaget af store egoer og indre dæmoner, med dejlig sort humor og replikker lækkert akkompagneret af et dirrende trommespil.

Bonusinfo: ‘Birdman’ har allerede vundet to Golden Globes for henholdsvis Best Performance by an Actor in a Motion Picture (Comedy or Musical) samt Best Screenplay (Motion Picture), og er desuden oscarnomineret i hele ni kategorier: Actor in a Leading Role, Actor in a Supporting Role, Actress in a Supporting Role, Best Picture, Cinematography, Directing, Sound Editing, Sound Mixing samt Original Screenplay.

Update: oscarvinder i kategorierne ‘Best Picture’, ‘Cinematography’, ‘Directing’ og ‘Original Screenplay’.


Originaltitel: ‘Birdman or (the unexpected virtue of ignorance)’
Instruktør: Alejandro González Iñárritu
Premiere: 22. jan. 2015
Genre: Komedie, Drama
Spilletid: 1 timer 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Copyright: 20th Century Fox

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s