De danske TV-serier

Jeg ved ikke med jer, men jeg har personligt set og holdt (og holder for den sags skyld stadig) utroligt meget af efterhånden virkelig mange af de danske TV-serier, der er blevet vist gennem tiden. De kan nemlig noget helt særligt – det synes jeg i hvert fald.

danske tv serier

© DR, TV2, Nordisk Film

Søndag efter søndag har jeg således siddet klistret til skærmen (nogle gange mere end andre), for at følge begivenhedernes gang og få det hele med fra start til slut. Jeg har fået noget dansk historie, siddet halvt gemt væk bag en pude og gættet med på mordgåder, fået blanke øjne eller mærket tårerne trille ned af mine kinder og gråden kradse i min hals i smukke såvel som sørgeligt skildrede øjeblikke, samt grint med og af legendariske scener og karakterer.

Der er de af de danske TV-serier der vækker gode minder frem fra da jeg var yngre, dem jeg elsker at hade, dem jeg hader at elske og dem jeg bare elsker. Mest af alt har jeg dog været super godt underholdt. Og jeg er helt klart fan, og genser med glæde langt de fleste af disse mange danske TV-serier. For bare at nævne et par stykker af mine egne favoritter, i forhold til hvilke jeg har siddet ekstra godt klistret til skærmen, og der er mange (men skal jeg alligevel udvælge nogle), er det nok: ‘Matador’ (1978-81), ‘Gøngehøvdingen’ (1992), ‘Bryggeren’ (1996-97), ‘Rejseholdet’ (2000-3), ‘Krøniken’ (2003-6), ‘Forbrydelsen I-III’ (2007-12), ‘Album’ (2008), ‘Livvagterne’ (2009-10) og ‘Den som dræber’ (2011).

Det er selvfølgelig mega irriterende at man tålmodigt skal vente på at det igen bliver søndag for at kunne se det næste afsnit, men der er også samtidigt en vis charme ved netop denne ventetid; Det at man kun kan se serien på et bestemt tidspunkt (og her taler jeg udelukkende om flow-TV!). Særligt hvis man oven i købet ”indtager” serien i selskab med andre lige så serie-”hungrende” seere. Det synes jeg i hvert fald.

Pt. er det ‘Mord uden grænser’ (‘The Team’, som godt nok er belgisk-dansk-tysk produceret) der har vagt min interesse med dens dejligt intense og indviklede plot. Jeg kan derfor kun varmt anbefale de af jer, der endnu ikke har fået kastet jer ud i at se den at gøre netop dette, særligt hvis I ligesom jeg var vilde med ‘Rejseholdet’ og ‘Forbrydelsen’. Jeg venter i al fald i spænding (og meget tålmodigt!) på at det igen bliver søndag, så jeg kan få det nu næstsidste afsnit af en so far rigtig god (dansk) TV-serie!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s