CPH PIX 2015

Så er det blevet tid til CPH PIX anno 2015, nærmere bestemt Københavns Internationale Film Festival, som i år foregår fra i dag den 9. april og frem til den 22. april. CPH PIX favner, som navnet også antyder, et repræsentativt udsnit af film fra hele verden.

CPHPIX

© CPH PIX 2015

Visionen bag CPH PIX er blandt andet at sikre et rum for nye internationale filmtendenser og filmdebutanter, samt at videreformidle film som publikum ellers ikke får en chance for at se. Hvert år uddeles desuden to priser; Publikumsprisen, som gives til den film der vurderes til at have den bedste chance på det danske biografmarked blandt ti udvalgte film, hvilket afgøres på baggrund af en publikumsafstemning, samt New Talent Grand Prix-prisen, PIX’s hovedkonkurrence, hvor vinderen kåres blandt ti udvalgte film af debuterende instruktører. Fra dansk side har filmene ‘Nordvest’ og ‘Ækte Vare’ eksempelvis været nomineret i sidstnævnte kategori i hhv. 2013 og 2014.

Og du kan godt glæde dig, hvis du da ellers er vild med film og dette måske særligt film der har noget lidt andet at tilbyde end det ellers gængse filmudvalg, for CPH PIX har et hav af tilbud på programmet. Oplev blandt andet særarrangementer ved PIX Specials, teaterfremførte film ved PIX On Stage eller filmiske koncerter ved Live, udover de mange filmfremvisninger rundt i København. Se programmet her: http://www.cphpix.dk/calendar

Herfra er der vist ikke så meget mere at sige end rigtig god fornøjelse – og så må du da forresten endelig fortælle om dine gode CPH PIX-oplevelser herinde på indlægget, når du har været derude og er stødt på noget godt, som kan inspirere andre til at gøre det samme.

Du kan læse meget mere om festivalen på: http://www.cphpix.dk/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s