‘Stjernedrys og Nissekys’ – Eventyrteatret

Stjernedrys og Nissekys’: Tænk at julen allerede står for døren! Ja, jeg forstår det endnu ikke helt. Men så er det nu godt, at jeg har Eventyrteatret til at minde mig om det, og ikke mindst om julens mange varme glæder, med dette års juleforestilling ‘Stjernedrys og Nissekys’. ‘Stjernedrys og Nissekys’ havde premiere i går lørdag den 28. november. Så nu har jeg i hvert fald fået sat godt gang i min juleglæde – og det med dansende havenisser samt godt med glimmer og glitter!

Stjernedrys og Nissekys

© Eventyrteatret 2015, Plakatbillede: Per O. Jørgensen

I ‘Stjernedrys og Nissekys’ er De Julympiske Julelege på Para-Ice Hotel i fuld gang. Fire finalister, henholdsvis Husnisserne, Økoalferne, Tusmørketroldene (Team TT) og Havenisserne, skal dyste i de afgørende discipliner: ‘Den Store Julebagedyst’, ‘Tosset Med Træskodans’, ‘For Lækker Til Langrend’ og sidst, men ikke mindst, ‘X-mas Factor’. Stemningen er højspændt, for vinderen skal findes. Men hvem bliver det? De traditionsbundne Husnisser (Kristoffer Nordentoft, Thit Aaberg, Emil Grundsten, Mira Balloli og Oliver Due), de miljøorienterede Økoalfer (Cilie Brovall, Katrine Filipovic, Mathilde Lundberg, Nanna Schäfer og Natascha Jessen), de vilde Tusmørketrolde (Lea Post, Nikoline Ryde, Theis Post, Natascha Abel, Laurids Skovgaard og Linea Olsen), eller de små men standhaftige Havenisser (Rasmus Dietz, Eva Paludan, Sebastian Hansen og Victoria Schelling)?

Tanken med De Julympiske Julelege er, at det skal binde julens mange eventyrlige væsener sammen, samt skabe nye venskaber og styrke de gamle. Spørgsmålet er bare om det kan lade sig gøre, når konkurrencementalitet og kampen om førstepladsen sættes i gang? Hvor langt vil de fire hold gå for at vinde De Julympiske Julelege og Julemandens Gyldne Støvle? Kan det mon lade sig gøre helt uden at snyde? Og hvad definerer i sidste ende egentlig en rigtig vinder?

 

Genialt Glimmer og Glitter
I spidsen for De Julympiske Julelege står det ekstremt ekstatisk entusiastiske og sindssygt karikerede dommerpar, Guddi Glimmer og Geo Glitter, spillet af Rikke Dyreby og Mathias Niclasen, som begge leverer en fuldstændig genial præstation i deres respektive roller. En mere påtaget, klistret og selvlysende-tandsæts-smilende ageren, som den de begge lægger for dagen, har jeg vist kun tidligere set hos TV-værten ‘Caecar Flickerman’ fra ‘The Hunger Games’. Og Mathias kan altså bare det der high pitch med sin stemme, som gør ham til den helt rigtige i en rolle som Geo Glitter. Virkeligt sjovt. Og derfor virkeligt svært ikke at grine af.

Stjernedrys og Nissekys

© Eventyrteatret 2015, Foto: Ole Mortensen/ Tilsted

I stærk kontrast til Guddi Glimmer og Geo Glitters overgearede mode, står runneren, Bingo (Rebecca Würtz), som med sin energiforladte og slatne attitude kun forstærker dommerparrets excentriske fremtoning.

 

Vild, vildere, Nox
Meget apropos hylende morsomme scener, så skal jeg da lige love for at Theis Post i rollen som den overenergiske tusmørketrold, Nox, virkelig må siges at få givet den godt og grundigt gas. Endnu en gang med sin vilde mimik og bevægelser. Eneste forskel fra tidligere forestillinger synes dog at være de totalt ikke eksisterende tøjler, hvilket kun gør det hele endnu vildere – og endnu sjovere! Nox er over det hele, hele tiden, og dette uden på noget tidspunkt at kunne holde sig i fuldstændig ro. Det er bare ikke en mulighed. Så det kommer der ret mange fantastisk skøre og skægge scener ud af.

Stjernedrys og Nissekys

© Eventyrteatret 2015, Foto: Ole Mortensen/ Tilsted

 

Detaljen der tæller
Det er helt sikkert også værd at bemærke de mange fine detaljer i de flotte kostumer: Havenisser i termostof og med strikskæg og -hår, Økoalfer med strikhårbånd om hovedet, Tusmørketroldenes farverige og viltre hår samt fjerlignende læderlook-dragter, Husnissernes flotte spidse filthuer, runneren Bingos laskede klæder, eller Guddi Glimmer og Geo Glitters glitrende og glimrende outfits, fra top til tå. Ikke at forglemme de altid fantasifulde navne, som de mange karakterer i Eventyrteatrets forestillinger har – et ret fint ekstra krydderi.

Og så synes jeg at der er et ret godt beat at finde i de mange fine sange i ‘Stjernedrys og Nissekys’. I Økoalfernes sang ‘Øko’ med et ‘Wafande’-wibe, og i Husnissernes sang ‘Øst vest hjemme bedst’ med toner der minder mig om den norske Melodi Grand Prix-vindersang, ‘Fairytale’.

Stjernedrys og Nissekys

© Eventyrteatret 2015, Foto: Ole Mortensen/ Tilsted

Af andre gode påfund i ‘Stjernedrys og Nissekys’ er makkerparret fotografen, Papa (Daniel Vendelborg/ Tobias Augustsson), og reporteren, Razzi (Frida Reynberg), der med stor journalistisk ildhu forsøger at dække de mange hændelser ved De Julympiske Julelege. Alt skal med, og særligt alt det der kan give store overskrifter.

 

I julestemning
Til trods for regnen, der stod ned på min vej ind for at se ‘Stjernedrys og Nissekys’, og selvom at der dette år var knap så meget julet jul i forestillingen, så fik ‘Stjernedrys og Nissekys’ altså alligevel hjulpet min julestemning rigtigt godt på vej.

Stjernedrys og Nissekys

© Eventyrteatret 2015, Foto: Ole Mortensen/ Tilsted

 


Titel: ‘Stjernedrys og Nissekys’
Sted: Glassalen, TIVOLI
Dato: 28.nov. – 20. dec. 2015 (lørdage og søndage)
Spilletid: 1 time uden pause

Instruktør & Manuskript: Gunvor Reynberg
Komponist: Christian Dahlberg
Koreograf:Jeff Schjerlund
Kostumedesigner: Christine Brincker
Scenograf: Kirsten Brink
Sanginstruktører: Christine Guildal Jensen
Make-up artist: Nina Samuelsen
Lyddesign: Jens Lange
Lysafvikler: Peter Clausen
Lyddesign og afvikling: Steven Winter-Madsen
Forestillingsleder: Anna Munk Andersen
Instruktørassistent: Maria Isak Sidenius
Kulisser: Theis Witzel
Rekvisitter: Ane Løkken
Produktionsleder: Katja Vallentin
Teaterleder: Susanne Vognstrup
Medvirkende: Eventyrteatrets Eventyrbørn

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s