‘The Danish Girl’ (‘Den danske pige’)

En utrolig smuk og rørende historie, overbevisende og levende fortalt.

The Danish Girl

© UIP 2015

Se den, hvis du, ikke vil gå glip af endnu en pragtpræstation fra Eddie Redmayne i rollen som den danske maler Einar Wegener, og hans transformation til Lili Elbe. I ‘The Danish Girl’ formår Eddie Redmayne nemlig at begribe, favne og fortælle Einar Wegeners kamp for at være den han i virkeligheden er. En transformation og en kamp, fortalt mindst lige så levende og overbevisende af Eddie Redmayne, som i hans præstation i ‘The Theory of Everything’.

Se den for at blive revet med ind i en gribende, og autentisk, historie om at have mod til at stå ved sig selv og være den man nu en gang er, samt om en stærk men udfordret kærlighed mellem to mennesker.

Se den, fordi du med ‘The Danish Girl’ får fortalt historien om Lili Elbe, der skrev sig ind i historien som den første transkønnede, der tilbage i 1920’erne fik foretaget en kønskorrigerende operation, og dermed har sat sine spor i historien samt banet vejen for mange andre lige siden.

 

Ekstra:
‘The Danish Girl’ er nomineret i kategorierne ‘Actor in a Leading Role’, ‘Actress in a Supporting Role’, ‘Costume Design’ og ‘Production Design’ ved dette års oscaruddeling. Instruktøren bag, Tom Hooper, er desuden instruktøren bag film som ‘The King’s Speech’ og ‘Les Misérables’.


Originaltitel: ‘The Danish Girl’
Instruktør: Tom Hooper
Premiere: 4. feb. 2016
Genre: Drama, Biografi, Romance
Spilletid: 1 timer 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Copyright: UIP

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s