‘Dirty Dancing – The Musical’ – Operaen

Dirty Dancing – The Musical’: Endnu en spilleperiode med ‘Dirty Dancing – The Musical’ er ved at være i hus, med allersidste forestilling søndag den 14. august. Denne gang foregik ‘Dirty Dancing – The Musical’ i Operaen, som jo i sig selv, er en oplevelse.  Og selvom at jeg var inde og se den sidste år, da den spillede i Tivolis koncertsal, var ‘Dirty Dancing – The Musical’ bestemt også en fantastisk oplevelse i år. For er man vild med ‘Dirty Dancing’, så er man alligevel for længst stoppet med at tælle hvor mange gange man har set den. Det er jo dansen og kærlighedshistorien der tæller.

Dirty Dancing - The Musical

© Operaen 2016, Foto: Agnete Schlichtkrull

Jeg vil ikke her skrive endnu en anmeldelse af ‘Dirty Dancing – The Musical’, men blot give dette års forestilling et par enkelte ord med på vejen. Så hvis du vil læse mere om ‘Dirty Dancing – The Musical’ kan du finde min anmeldelse fra sidste års spilleperiode i Tivoli her.

Først og fremmest fik jeg i denne omgang endelig mulighed for at se Robert Hansen i rollen som Niel Kellerman, og det er jeg virkelig glad for. Robert måtte nemlig af helbredsmæssige årsager desværre udgå under sidste års spilleperiode, men var om nogen tilbage for fuld udblæsning i år. En herlig rolle, spillet virkelig underholdende og særdeles troværdigt. Synes endda at jeg oplevede, at nogle scener, særligt dem med Robert, lige fik en tand ekstra hvad angik humor, bevægelser og ordbrug, hvilket ofte sker sidst i en spilleperiode. Kan i hvert fald konstatere, at Robert om nogen ved, hvordan man svinger med hofterne i et par morfarbukser! Var i samme åndedrag utroligt underholdende at se, hvordan Silas Holst formåede at holde masken og fortsætte, som om intet var sket, i omtalte scene.

Og for nu at blive ved Silas Holst, hvilket under alle omstændigheder er uundgåeligt, kan jeg også kun her konstatere at han endnu en gang leverede en fantastisk præstation i rollen som Johnny Castle. Desuden herskede der ingen tvivl om, hvad publikum gerne ville se fra Silas’ side. Kan fortælle at det indebar meget få beklædningsgenstande og lækre moves.

Generelt var ‘Dirty Dancing – The Musical’ endnu en gang en dejlig positiv og festlig oplevelse, hvor man ikke kan meget andet end at klappe, smile og danse og synge en smule med nede fra salen.

Endelig vil jeg lige tilføje en kommentar til det afsluttende nummer, som jeg kun nævner, fordi vi nu er ved vejs ende for denne spilleperiode: Tak for en flot sunget sang Silas! Det var ret lækkert performet, og en god overraskelse ikke mindst. Prikken over i’et på en god forestilling.


Titel: ‘Dirty Dancing – The Musical’
Sted: Operaen, København
Dato: 8.juli – 31. juli 2016
Spilletid: ca. 2 timer og 45 min. inkl. pause

Manuskript: Eleanor Bergstein
Instruktør: Anders Albien
Koreografi: Tim Zimmermann
Scenografi: Paul Edwards
Kapelmester: Joakim Pedersen
Videodesign: Philip Sundbom & Johan Larsson
Kostumedesign: Marianne Lunderqvist
Lysdesign: Palle Palmé
Lyddesign: Malte Oscar
Hår- og makeupdesign: Robin Karlsson
Oversættelse: Trine Dansgaard
Producer: Thomas Langkjær
Kreativ producer: Mikkel Rønnow, The One and Only Company
Executive producer: Jesper Winge Leisner, The One and Only Company
Medvirkende: Silas Holst, Mathilde Norholt, Robert Hansen, Karina Frimodt, Laura Drasbæk, Kirsten Norholt, Claus Bue, Robert Bengtsson, Line Krogholm, Henrik Launbjerg, Christian Mosbæk, Dick Kaysø m.fl.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s