‘Rogue One: A Star Wars Story’

“We have hope. Rebellions are built on hope!”

Rogue One A Star Wars Story

© Walt Disney Pictures 2016

Se den hvis du endnu en gang, ligesom jeg, bare ikke kan få nok stjernekrig (se ‘Episode VII: The Force Awakens’). Ja, det havde da klart været fedt mere nogle flere lyssværd og færre ’we-know-exactly-which-button-to-push’-scener samt at visse animerede menneskekarakterer var undladt, anvendt lidt mindre eller zoomet mindre ind på, men med det sagt, så er jeg nu ganske godt tilfreds og fanget i universet alligevel. Og jeg kunne såmen godt bare bruge endnu mere stjernestøv a la ‘Rogue One: A Star Wars Story’ – men det må jeg så desværre vente tålmodigt på helt frem til december næste år, hvor Episode VIII får premiere.

Se den for at få stillet din Star Wars-sult. ‘Rogue One: A Star Wars Story’ er nemlig en ret appetitlig godbid, med eksplosive scener, as we know them and love them the most, der samtidigt lægger sig ret godt ind mellem ‘Revenge of the Sith’ (Episode III) og ‘A New Hope’ (Episode IV), og binder dem lige det mere sammen end du troede muligt. For her gik jeg lige og troede, at jeg ikke manglede noget af historien i Star Wars-sagaen, men det gjorde jeg så alligevel, og det manglende stykke synes jeg personligt, at ‘Rogue One: A Star Wars Story’ leverer ret fint. Jeg er i hvert fald godt tilfreds og stadigvæk flyvende – og på ingen mulig måde mættet.

Se den fordi det er en ret fin lille sidehistorie, som der heldigvis kun kommer flere af slagsen af ind imellem episoderne i den officielle Star Wars-saga, så ventetiden ikke bliver alt for lang. Og så får du endda Mads Mikkelsen i egen høje person, i rollen som hovedpersonen Jyns far, alt imens Jyn spilles af den smukke Felicity Jones, som du måske måske ikke kender fra ‘The Theory og Everything’ og/eller ‘Inferno’. For min skyld kunne Jyn såmen sagtens have givet den endnu mere gas på anger-skalaen end hun gjorde. Dette for at spæde noget mere personlighed til karakteren, end det er tilfældet, så jeg som publikum , efter endt film, kan sidde tilbage med en endnu større tilknytningsfølelse, der skær det dybere, når det går godt såvel som dårligt. Men Jyn kompenserer nu okay med de slag hun får givet fra sig undervejs i ‘Rogue One: A Star Wars Story’, havde der blot været sat lidt flere ord på den vrede, der ligger bag hendes handlinger, havde det spillet 100 %, og knyttet Jyns bånd til hendes far, og os publikum, endnu tættere. Og det med personlighed kommer der heldigvis en del af fra andre karakterer, som eksempelvis den omprogrammerede imperie sikkerheds-droide, K-2SO, samt piloten Bodhi Rook (spillet af Riz Ahmed).


Originaltitel: ‘Rogue One: A Star Wars Story’
Instruktør: Gareth Edwards
Premiere: 14. december 2016
Genre: Science Fiction, Adventure, Action
Spilletid: 2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Copyright: Walt Disney Pictures

One thought on “‘Rogue One: A Star Wars Story’

  1. Pingback: ‘Star Wars: The Last Jedi’ |

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s