‘La La Land’

“Here’s to the fools who dream.” – count me in! I ‘La La Land’ er der nemlig plads til både sang, dans, latter, tårer og ikke mindst drømme.

La La Land

© Summit Entertainment, LLC. 2016

Se den, hvis du, ligesom jeg, er vild med musicals. Du ved, hvor folk pludselig bryder ud i sang eller med ét begynder at danse. ‘La La Land’ er nemlig en klassisk musical hvad de elementer angår, og minder på mange punkter om musicalklassikeren ‘Singin’ in the Rain’ fra 1952 med Gene Kelly, Debbie Reynolds og Donald O’Connor i hovedrollerne, samt den tidligere oscarvinder i ’Best Picture’-kategorien ‘The Artist’. Udover sang og dans (sang undtaget for ’The Artist’), foregår alle tre film nemlig i filmbranchens verden, bag om kameraet. Og selvom at ‘La La Land’ finder sted i nutidens L.A., bliver der trukket utrolig mange tråde tilbage i tiden, hvad angår tøjet, musikken, dansen, filmsetskulisser, plakater, filmklassikere og filmstjerner. Et ret interessant twist, hvis du spørger mig. Samtidigt er jeg ret vild med dyrkelsen af jazzmusikkens levende og legende verden, hvor særligt ‘La La Land’s kendingsmelodier ‘City Of Stars’ og ‘Audition (The Fools Who Dream)’ må siges at være ørehængere af den gode slags.

Se den for, at opleve en film fyldt med drømme. Drømmen om at udleve ens passion. Drømmen, der skal kæmpes for. Drømmen, der gror, fordi andre tror på den. Drømmen, der måske måske ikke bliver til noget medmindre, man kaster sig hovedkluds ud i den. Drømmen, der smuldre ved modgang. Drømmen, der opnås, når man endelig giver slip. Drømmen, der gives afkald på for at opnå en anden drøm. Drømme på godt og ondt. Selv sad jeg således tilbage, på den anden side af ‘La La Land’s mange drømme, og gjorde mig en del overvejelser om det virkelig altid hænger sådan sammen, at man partout bliver nødt til at opgive en drøm, for at opnå en anden?

Se den, fordi der med ‘La La Land’ er tale om en virkelig fin historie om to unge menneskers drømme, passion og kærlighed, som er viklet lækkert ind i en smuk lyd- og billedside. Og så er det jo heller ikke hvem som helst, der er sat overfor hinanden i dette mere eller mindre fortryllende, og om ikke andet tryllebindende, univers, i rollerne som jazzmusikeren Sebastian og skuespillerinden Mia. Ryan Gosling og Emma Stone er og bliver nemlig et temmelig godt on-screen-match, som i den grad underholder til latter og tårer undervejs i ‘La La Land’. Hvor Emma Stone i særlig grad bevarer det samtidige i historien med sit fantastiske grin og sprudlende personlighed, står Ryan Gosling i den grad for at skabe det mere sørgmodige touch i filmen. For er der noget Ryan Gosling kan med sin stille og lettere melankolske facon samt blanke øjne og skæve smil, er det at skildre en intensiv kærlighed fyldt med omsorg og smerte, som den der udspiller sig mellem Sebastian og Mia i ‘La La Land’.

 

Ekstra:
‘La La Land’ er nomineret i ikke mindre end 14 kategorier ved dette års Oscar-uddeling, herunder ‘Best Picture’, ‘Actor in a leading role’, ‘Actress in a leading role’, ‘Cinematography’, ‘Directing’, ‘Music (Orginal Score)’, ‘Music (Orginal Song)’ og ‘Writing (Orginal Screenplay)’. Og det endda med hele to nomineringer i kategorien ‘Music (Orginal Song)’.

Emma Stone og Ryan Gosling har desuden spillet overfor hinanden i ‘Crazy, Stupid, Love’  og ‘Gangster Squad’.


Originaltitel: ‘La La Land’
Instruktør: Damien Chazelle
Premiere: 23. februar 2017
Genre: Romance, Musical, Comedy, Drama
Spilletid: 2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Copyright: Summit Entertainment, LLC.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s