‘Beauty and the Beast’ (‘Skønheden og Udyret’)

“Tale as old as time. Song as old as rhyme. Beauty and the beast.”

Beauty and the Beast 2017

© Walt Disney Pictures 2017

Se den hvis du ligesom jeg, elsker Disneys prinsessehistorie om ‘Skønheden og Udyret’. Gode sange, der hænger fast, flotte kjoler, og dejlige karakterer. What’s not to like?! Og nu vi er inde på det med sangene indrømmer jeg blankt, at jeg har sunget, og nynnet, ‘Beauty and the Beast’-sangen i dagene op til at jeg skulle ind og se filmen. Og efter. Selvfølgelig. Var også en smule svært ikke at synge med, undervejs i filmen, på netop den sang og så ‘Belle’. For de er gode, ligesom også ‘Be Our Guest’ og ‘Gaston’ er fantastisk levende og underholdende sange, som jeg personligt har hørt siden jeg var lille. Og jeg ventede af samme grund bare på at de skulle komme.

Til gengæld kunne jeg af gode grunde ikke synge med på de tre nye sange, som er blevet lavet helt specielt til denne film. Så ingen genkendelighed her. Men de var nu ganske gode, og passede heldigvis rigtigt fint ind i historien, selvom der ikke var tale om deciderede ørehængere for mit vedkommende. De var nu også produceret af selvsamme mand, der står bag de mange originale numre til ‘Skønheden og Udyret’. Så der er nu nok en god grund til, at de passede så fint ind, som de gjorde. Og det er jeg personligt ret stor fan af, for det havde ødelagt det lidt for mig, hvis de ikke havde været tro mod originalen.

 

Se den for at lade dig fortrylle og underholde. Fortrylle fordi, der for det første er tale om en sød historie mellem særligt Belle og Udyret. Dernæst, fordi der heldigvis ikke er blevet skruet så meget op for computeranimationen, at jeg som tilskuer ryger ud af illusionen, men derimod forbliver i noget der lander rigtigt fint i spændet mellem virkelighed og filmeventyr. Og så selvfølgelig fordi, der er tale om et eventyrligt univers, især hvad angår slottets mange herlige og elskværdige karakterer. Som de forresten har fået castet nogle dejlige stemmer til, som for eksempel Ewan McGregor, Ian McKellen og Emma Thompson, bare for at nævne et par stykker. Det er egentligt kun Udyret, hvor jeg måske synes, at de har skruet en tand for meget op for computeranimationen, og, efter min smag, ikke holdt sig nok til hans originale udseende. Og jeg må da også indrømme, at jeg sagtens kunne have brugt en lidt mere prinselignende skuespiller som Udyret i hans menneskeform. Men ellers fint.

Og hvad underholdningen angår, tilskrives denne, fra min side, i særlig grad det talende slotsinventar med Lumière og Cogsworth i spidsen, men i allerhøjeste grad Luke Evans, i rollen som Gaston. Det gør han altså godt. Fantastisk mimik den mand præsterer. Og hans højre hånd, LeFou, er nu heller ikke sådan til at overse. Det samme gør sig gældende for de mange små sjove tvist, historien om ‘Skøønheden og Udyret’ har fået undervejs. Og dette heldigvis uden at det bliver for meget. Blot en lille bemærkning, et blik eller et smil. Mere skal der ikke til, og det er heldigvis endnu en gang gjort tro mod den originale version. Eller det synes jeg i hvert fald.

 

Se den fordi der ligesom med tegnefilmen er tale om en rigtig flot film, hvor der til min store glæde ikke er foretaget alt for store ændringer i forhold til den historie om ‘Skønheden og Udyret’, som jeg kender og holder meget af. Jo, der er selvfølgelig tilføjet lidt hist og her, samt taget nogle friheder og foretaget moderationer, men ikke noget der efter min mening går ind og ødelægger en i forvejen god historie. Vi har jo også med en spillefilm at gøre, som nu en gang er en smule længere end en tegnefilm. Så lidt nyt skulle der trods alt til for at skabe et helstøbt billede, og det synes jeg, at de har formået at gøre på ganske fin vis. Der var i hvert fald ikke tale om ændringer, som forstyrrede min oplevelse. Tvært i mod var jeg ret godt underholdt fra start til slut. Både hvad angik de nye tilføjelser, men også de klassiske elementer, som man lidt sidder og venter på. Eneste større ændring, som jeg havde det en smule stramt over, var faktisk placeringen af Belle og hendes fars hus i landsbyen – det var bestemt ikke, som det plejer, og det måtte det nu godt have været.

 


Originaltitel: ‘Beauty and the Beast’
Instruktør: Bill Condon
Premiere: 16. marts 2017
Genre: Romantik, Musical, Adventure, Fantasy
Spilletid: 2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Copyright: Walt Disney Pictures

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s