‘Den Anden Side’

Jeg har spurgt Rasmus (30 år) om, hvad han synes om dokumentarfilmen ‘Den Anden Side’, som har premiere i de danske biografer fra den 27. april.

Den Anden Side

© Scanbox 2017

Her er hans svar på mine fire spørgsmål:

Hvad synes du alt i alt om ‘Den Anden Side’?
“Jamen, jeg blev faktisk positivt overrasket. Jeg havde troet, at det ville være en klassisk kedelig dokumentar, men de havde gjort brug af nogle filmiske virkemidler på en god måde, sådan at man blev holdt fast som publikum. Eksempelvis blev der indimellem klippet til tidligere stand-up shows, hvor man fik nogle hurtige punchlines, som var med til at holde folk fast fra start til slut.”

Uden at afsløre for meget, hvad var så det bedste ved ‘Den Anden Side’?
“Jeg synes faktisk at det var meget fedt at se, for man kender jo egentlig kun Anders Matthesen fra scenen, og ikke rigtigt derudover, så det var sjovt at få et indblik i hans liv, og opleve ham som et helt almindeligt menneske. Han gør sig virkelig mange tanker om alting, og han laver ikke noget bare for at lave noget. Samtidigt er hans force netop det her med, at han kommer ud og laver noget, som er anderledes. Og i filmen får man forklaret, hvad ideerne bag de mange shows mv. har været, hvilket kan have været en enkelt bemærkning fra én person. Så får man ligesom noget baghistorie i forhold til, hvorfor han gør som han gør. Og netop fordi Anders Matthesen udfordrer stand-up genren, som han gør, tror jeg ikke, at der ville have været den samme indlevelse, hvis der var tale om en dokumentarfilm om en anden komiker end Anden.”

Har du set noget lignende ‘Den Anden Side’ før?
“Jeg ser generelt ikke så mange dokumentarfilm. Og man kan sige, at i forhold til at gå i biografen, så er det jo anderledes at gå ind og se en dokumentar, hvor der er knap så meget action.”

Hvorfor bør man efter din mening gå ind og se ‘Den Anden Side’?
“Det skal være for, hvis man synes, at det er spændende at høre historien om Anders Matthesen. Og det behøver man egentlig ikke nødvendigvis at kende ham og hans mange shows mv. i forvejen til at gøre, for de fleste har ligesom en fornemmelse af hvem Anden er.”


Originaltitel: ‘Den Anden Side’
Instruktør: Pernille Rose Grønkjær
Premiere: 27. apr. 2017
Genre: Dokumentar, Dansk
Spilletid: 1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Copyright: Scanbox

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s