‘Dunkirk’

Jeg har spurgt Stefan (32 år) om, hvad han synes om krigsfilmen ‘Dunkirk’, som havde premiere i de danske biografer fra den 20. juli.

Dunkirk

© Warner Bros. 2017

Her er hans svar på mine fire spørgsmål:

Hvad synes du alt i alt om ‘Dunkirk’?
“Det er jo egentlig en ret kort historie, med flere små historier, der flettes sammen undervejs. Filmen formidlede ligesom det flygtige, eller håbløse. Det er meget en følelse, hele filmen, mere end handling. En ret enkelt film, som man kan få et ret godt indtryk af i traileren.”

Uden at afsløre for meget, hvad var så det bedste ved ‘Dunkirk’?
“Det hele. Der er ikke sådan noget enkeltstående i filmen, som jeg lige kan udpege. Hele filmen har ligesom en anspændthed, og formår at holde spændingen fra start til slut. Jeg synes slet ikke, at det føles som to timer.”

Har du set noget lignende ‘Dunkirk’ før?
“Ja, der er klart ting i filmen, som minder om ‘Saving Private Ryan’ (1998) og serierne ‘The Pacific’ (2010) og ‘Band of Brothers’ (2001). ‘Dunkirk’ er bare stor uden at være storslået. I de andre film er det meget helte, i ‘Dunkirk’ er heltene mere underspillede, fordi de gør det mere af pligt end at være egentlig heltemodige.”

Hvorfor bør man efter din mening gå ind og se ‘Dunkirk’?
“Det er en film om noget meget underdisponeret i starten af 2. verdenskrig, hvor Tyskland har overtaget Europa, lige op til the Battle of Britain. Den formidler den følelse briterne har, da de ligger isolerede på de britiske øer. Det er en håbløshed og en flugt, en oplevelse, en følelse. Nolan, når han er bedst.”

 

Ekstra:
Instruktøren bag ‘Dunkirk’ Christopher Nolan er desuden instruktøren bag film som ‘Interstellar’, ‘Memento’, ‘The Prestige’, ‘Inception’ og ‘The Dark Knight’-triologien.

 


Originaltitel: ‘Dunkirk’
Instruktør: Christopher Nolan
Premiere: 20. juli 2017
Genre: Drama, Krigsfilm, Thriller, Action, History
Spilletid: 1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Copyright: Warner Bros.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s