‘Planet Rump – The Farce Awakens’ – Crazy Christmas Cabaret 2017, London Toast Theatre

‘Planet Rump – The Farce Awakens’: Tænk at det allerede er november! Så begynder julen så småt at trænge sig på, og med den således også dette års Crazy Christmas Cabaret. Og selvom at indholdet i Crazy Christmas Cabarets mange forestillinger måske ikke er det mest julede, så er det for mit vedkommende gået hen og blevet en tradition, som jeg alene forbinder med jul – eller at julen i hvert fald venter lige om hjørnet. I år under titlen ‘Planet Rump – The Farce Awakens’, til stor begejstring for en Star Wars-fan som mig. En begejstring, som i den grad blev fuldt ud indfriet. London Toast Theatre’s ‘Planet Rump – The Farce Awakens’ havde premiere tirsdag den 14. november i Glassalen i Tivoli, hvor den spiller frem til og med lørdag den 6. januar, hvorefter turen går til Aarhus.

Crazy Christmas Cabaret

© London Toast Theatre 2017, Foto: Thomas Petri

 

I ‘Planet Rump – The Farce Awakens’ bliver vi taget med til en galaxy far far away, eller hvordan er det nu lige det er?! Et sted derude i space, i en endnu ikke endeligt defineret Star Wars-episode. Eller er det i virkeligheden Crazy Chirstmas Cabaret Episode 35?! Vi befinder os under alle omstændigheder til The Galactic Union Conference ombord på stjerneskibet ‘New Hope’, hvor vi blandt andet møder galaksens mange statsledere, Chancellor Mærkelig (David Bateson), President Macaroon (Jefferson Bond), Kim Pong Pu (Andrew Jeffers) samt the one and only, Ronald Rump himself (David Bateson) og hans Rumpstompers (Bennet Thorpe og Claus de Lichtenberg). En sprængfarlig cocktail, så du kan måske nok forestille dig, at det hele ret hurtigt blev bare en lille smule overophedet.

Men men men, nu taler vi jo Star Wars-universet, og med det, helte og prinsesser, som i et rigtigt eventyr, med den overdådigt skøn.., smuk.., iøjnefaldende Princess Liar (Andrew Jeffers), den selvsikre Onli Won Karaoke (Bennet Thorpe), den frygtløse Han Zupp (David Bateson) og den ivrige Luke Skystalker (Jefferson Bond). Så mon ikke det hele alligevel nok skal løse sig i sidste ende, som i enhver anden Star Wars-episode?

Crazy Christmas Cabaret

© London Toast Theatre 2017, Foto: Thomas Petri

 

Fik jeg sagt, at jeg elsker Sci-Fi?!
Sci-Fi-stemningen er sat fra jeg entrerer Glassalen. Her bliver jeg vel mødt af David Bowies ‘Live Om Mars’ efterfulgt af temasange fra blandt andet Star Wars-filmene. Fik jeg sagt, at jeg elsker det univers?! Elsker simpelthen Star Wars, og en hel del andre Sci-Fi-film (of course!), som jeg dog vil undlade en opremsning af her, og i stedet blot nøjes med at understrege, hvor vild jeg er med Star Wars-universet. Og tjek, jeg venter af samme grund med undertrygt spændthed på, at det bliver midt december og dermed tid til premieren på ‘Star Wars: The Last Jedi’!

Det er derfor ikke så overraskende, at jeg var ret vild med det skarpe håndværk, der ligger bag de mange super flotte, kreative og ekstravagante, sjove, men også ret cool kostumer, der uden problemer fastsatte Star Wars/Sci-Fi-universet – og for det skarpe Sci-Fi-blik havde en del more or less direkte referencer til Jean Paul Gaultiers kostumedesigns fra ‘The Fifth Element’. Overraskende og imponerende som altid. Kostumerne gjorde det selvfølgelig ikke alene, men spillede ekstremt godt sammen med den flotte scenografi. Enkelt, og alligevel ret fuldendt med gennemtænkte og stemningssættende lyseffekter, udformet i smart flytbart kulissedesign.

Crazy Christmas Cabaret

© London Toast Theatre 2017, Foto: Thomas Petri

 

En uhyggelig overbevisende parodi
Som London Thoast Theatre selv skriver i deres pressemeddelelse om dette års Crazy Christmas Cabaret, og som du måske selv har luret ud fra titlen, ‘Planet Rump – The Farce Awakens’, så afslører jeg vist ikke for meget, hvis jeg siger, at en parodi på Donald Trump, her et år efter at han blev valgt som USA’s præsident, var uundgåelig, igen i år. Med godt spidsede læber, den bemærkelsesværdige lyse manke på plads, tryk texansk accent samt de konstant løftede hænder og strittende fingre til at dirigere ordets gang, som var de hans egen ord-orkestrale dirigentstok, fik David Bateson, endnu en gang, understreget at han om nogen formår at udfylde rollen som Ronald Rump 100%. Ikke at inspirationskilden som sådan gør det svært for andre, at gøre ham kunsten efter ud i retorik, eller manglen på samme, og dertilhørende gestikulation, men nu alligevel en uhyggelig overbevisende parodi fra David Batesons side.

Crazy Christmas Cabaret

© London Toast Theatre 2017, Foto: Thomas Petri

Heller ikke andre velkendte statsledere fik lov til at gå fri i dette års Crazy Christmas Cabaret. Til det må jeg vist bare nøjes med at sige, at en noget firskåren, pageklippet og jakkesætsklædt kvinde i særlig grad tiltrak sig min, og for den sags skyld alle andre i salens, opmærksomhed. Den stemme, den rette holdning, den mimik – den i virkeligheden ret så løsslupne kvinde, som får vist lidt af hvert frem, om og af sig selv. Og så har jeg vist ikke fået sagt for meget. Resten må du nok hellere selv opleve på første hånd. Personligt var jeg færdig af grin hver eneste gang hun entrerede scenen. Grovkornet satire ja måske, men af samme grund kun det endnu mere skægt, og helt klart den del jeg har fortalt andre om, når de har spurgt ind til forestillingen. Det er det de gør, og det er det de er bedst til i Crazy Christmas Cabaret, nemlig at sætte ord på og skabe komik ud af alt det vi alle sammen alligevel allerede går og tænker.

 

Det der ekstra krydderi
Noget andet jeg igen og igen bliver mindet om, når jeg endnu en gang sidder og overvære en Crazy Christmas Cabaret, er hvor helt nede på jorden det er, til trods for at vi denne gang var out of space (eller spaced out, eller hvordan var det nu?). Det at de alle sammen i Crazy Christmas Cabaret, hvis der siges noget hylende morsomt, eller indskydes en pludselig bemærkning, lader sig rive så meget med, at de selv bliver hylet helt ud af den – så deres interne jokes er til at føle på. Det er i den grad noget der tilfører den givne situation ekstra krydderi, som kun gør det hele endnu morsommere. Eller i de situationer, hvor de pludselig stopper op, hvis der skulle være en sætning de har glemt, og mega overskudsagtigt tager den del om, eller redder den på anden vis, uden at lægge skjul på at de missede noget. Ikke at forglemme de mange satiriske og opfindsomme ordspil ud i navne og sætninger samt samfundsaktuelle indslag, der rammer os publikum lige midt i genkendeligheden og rusker kærkomment op i et til tider ret formørket fremtidsperspektiv. Ja, eller tilbage til det, som jeg også tidligere har omtalt i mine anmeldelser, nemlig at publikum inddrages og tiltales direkte.

Crazy Christmas Cabaret

© London Toast Theatre 2017, Foto: Thomas Petri

Og sådan kunne jeg såmen blive ved med at gentage mig selv, hvad dette angår, for alle de her elementer er netop det der gør Crazy Christmas Cabaret til Crazy Christmas Cabaret. De levendegør oplevelsen. Og ja, måske endnu vigtigere, gør det dejligt menneskeligt, og dermed endnu nemmere som publikum, at blive revet med af stemningen på scenen. Og gør vi ikke vores part, som publikum, som det sig jo hør og bør, skal vi såmen også nok få klar besked herom.

 

En altid festlig julebooster
Crazy Christmas Cabaret er og bliver en fest, som jeg personligt kun har lyst til at joine. En fest, der hvert år sættes i gang med et drøn af en playlist! Altid spædet godt op med kreativt omfortolkede tekster og gerne krydret med velkomponerede dansemoves, der fremhæver sangens feeling. Selv var jeg i år ret begejstret for musik, tekst og skønne moves i sangene ‘Run the World’ og ‘Born This Way’. Førstnævnte sang i høj grad forårsaget af særligt den ene af de fire performere, og sidstnævnte især grundet kombinationen med fantasifulde kostumer. En enkelt sang kunne dog godt have varet bare lidt længere, end den gjorde, hvis det stod til mig, selvfølgelig – og det havde, efter min mening, kun givet scenen lidt ekstra kolorit – for man kan aldrig få for meget af ‘Despacito’.

Crazy Christmas Cabaret

© London Toast Theatre 2017, Foto: Thomas Petri

 

Tak for mange fantastisk underholdende år!
Selvom at jeg i år måtte undvære en vis blomst i forestillingen, så har jeg endnu en gang været helt vildt underholdt fra start til slut i denne 35 års-jubilæums forestilling, ‘Planet Rump – The Farce Awakens’. 35 år! Det er nu alligevel ret vildt! Og det er så her, hvor jeg egentlig var i gang med at skrive, at jeg krydser alt, hvad jeg kan for, at Crazy Cristmas Cabaret må fortsætte uendelig mange år frem i tiden, men i stedet desværre netop har læst, at Crazy Christmas Cabaret lukker og slukker…! En lidt for trist nyhed, der af sammen grund endnu ikke er sunket helt ind. Gik jo sådan set allerede og glædede mig til næste års forestilling, og var desuden fuldt ud overbevist om at den altid skønne Vivienne McKee ville fremvise sine skarptskårne ben mange år frem endnu. Det er helt vildt ærgerligt. Men selvfølgelig også meget forståeligt efter så mange år. Så til hele holdet bag Crazy Christmas Cabaret vil jeg sende et kæmpe TAK for de mange underholdende oplevelser, som I har givet mig. Jeg ville ikke have været dem foruden! Og jeg kommer i den grad til at savne dem og jer!

Crazy Christmas Cabaret

© London Toast Theatre 2017, Foto: Thomas Petri

 

Ekstra – nyt om CCC i 2018:
Fortvivl ej! Crazy Christmas Cabaret vender, efter stærk publikumopbakning, nemlig alligevel, og heldigvis, tilbage igen til december 2018 med forestillingen ‘Fogg’s Off!’.

 


Titel: ‘Planet Rump – The Farce Awakens’
Sted: Glassalen, Tivoli
Spilleperiode: 14. nov. 2017 – 6. jan. 2018 (desuden i Hermans i Århus fra 10-13. jan. 2018)
Varighed: ca. 1 time og 45 min. inkl. pause

Instruktion og manuskriptforfatter: Vivienne McKee
Komponist og musikalsk arrangør: Stuart Goodstein
Koreograf: Peter Friis
Scenograf og kostumedesigner: Kirsten Brink
The Ace Space Band: Stuart Goodstein, Søren B. Petersen, Tom Højlund Olsen
Medvirkende: Vivienne McKee, David Bateson, Andrew Jeffers, Bennet Thorpe, Katrine Falkenberg, Jefferson Bond, Rasmus Emil Mortensen og Claus de Licthenberg

2 thoughts on “‘Planet Rump – The Farce Awakens’ – Crazy Christmas Cabaret 2017, London Toast Theatre

  1. Som mangeårig fan af CCC må jeg bare sige, at jeg ikke kunne have sagt det bedre selv. De leverer år efter år en skøn “Christmas Panto”. Vivienne, David og Andrew som den faste ankertrio, og altid suppleret med skønne spillere. Katrine Falkenberg gør sig altid godt i små skimpy outfits 🙂
    Jeg har glædet mig helt vildt til at se deres sidste show den 6. december, og efter denne anmeldelse er forventningsglæden bestemt ikke blevet mindre.

    • Jeg er glad for at høre, at anmeldelsen kun har skruet ekstra op for din forventningsglæde – så har den virket efter hensigten. Rigtig god fornøjelse den 6/12 (næsten ikke misundelig) 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s