‘The Square’

Jeg har spurgt Mai (29 år) om, hvad hun synes om Guldpalmen-prisvinderen ‘The Square’, som havde premiere i de danske biografer fra den 23. november.

the square

© Scanbox 2017

Her er hendes svar på mine fire spørgsmål:

Hvad synes du alt i alt om ‘The Square’?
“Jeg synes, at den var underholdende, og lidt lang, men super humoristisk. Og på en eller anden måde var den også sådan lidt frygtindgydende. Med gode skuespillere, der spillede godt.”

Uden at afsløre for meget, hvad var så det bedste ved ‘The Square’?
“Det er svært, men den handler om en museumsdirektør, som på en eller anden måde er uvidende om og ligeglad med det, der foregår på museet. Og det bedste ved ‘The Square’ var i denne sammenhæng en af museets kunstinstallationer, med en masse grusbunker, hvorpå der står ”you have nothing”. Der sker et “mindre” uheld med denne kunstinstallation, som museumsdirektøren ligesom blot “fejer til side”. Et ret godt eksempel på museumsdirektørens ligegyldige tilgang til det hele.”

Har du set noget lignende ‘The Square’ før?
“Ja, men hvad er det nu den hedder? Det kan jeg simpelthen ikke lige komme i tanke om, men den handler om en ung kvinde der arbejder i en reception, hvorfra hun hver dag kan høre alt det klassiske musik, der spilles i huset. Lighederne mellem de to film ligger især i den måde de er filmet på, og i tematikken. De har begge noget at gøre med kunst, og det æstetiske og stemningen i begge film minder meget om hinanden. Plus alt det sociale.”

Hvorfor bør man efter din mening gå ind og se ‘The Square’?
“Fordi den tager nogle interessante kulturelle problematikker op til overvejelse. Den kritiserer det kunstneriske miljø, de kulturelle aktører og folkene bagved lærredet. Og så tager den spørgsmålene op om ”hvad er kunst?” samt ”hvor langt vil man gå for det kunstneriske udtryk?”.”


Originaltitel: ‘The Square’
Instruktør: Ruben Östlund
Premiere: 23. nov. 2017
Genre: Drama, Komedie
Spilletid: 2 timer 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Copyright: Scanbox

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s