‘Bohemian Rhapsody’

”Goodbye, everybody, I’ve got to go, Gotta leave you all behind and face the truth. Mama, ooh (any way the wind blows), I don’t wanna die, I sometimes wish I’d never been born at all.” – Queen, Bohemian Raphsody

Bohemian Rhapsody

© 20th Century Fox 2018

Se den hvis du vil opleve en sindssygt medrivende filmatisering af et udsnit af rockbandet Queens historie, hvor fokus ikke overraskende især ligger på Freddie Mercurys vej igennem egne, såvel som bandets, op- og nedture. Personligt bød ‘Bohemian Rhapsody’ på en del af Queens og Freddie Mercurys historie, som jeg ikke kendte til i forvejen, hvilket kun tilføjede en ekstra dimension af indlevelse og vagt interesse. Så en ting er, hvor meget jeg havde glædet mig til at se ‘Bohemian Rhapsody’ inden, en anden, hvor klar jeg er på at se den igen nu her bagefter, og for den sags skyld allerede var da filmen sluttede.

Se den for at høre et hav af ikoniske musiknumre, som de fleste af os har hørt utallige gange og derfor kender til ukendelighed, og genkender fra de allerførste toner slås an. For mit eget vedkommende har Queen og Freddie Mercurys musik været en fast del af min opvækst, hvorfor den i høj grad har et nostalgisk islæt forbundet til sig. Det var derfor slet ikke værst, at sidde med følelsen af selv være med live til koncerterne i ‘Bohemian Rhapsody’! Og mine fødder havde af samme grund sit helt eget liv undervejs i filmen, og efterfølgende kunne jeg heller ikke stoppe med at nynne sangene.

Se den fordi du ikke bør gå glip af Rami Maleks ovenud overbevisende og fantastiske præstation i rollen som Freddie Mercury. Det gør han altså bare godt! Rami formår virkelig at fange og formidle den eminente, flabede og humoristiske entertainer, som Mercury var. Med alt hvad der dertil hører, på godt og ondt. Rent filmisk fortalt på en flot og utrolig fangende måde. Blandt andet det at normerne omkring eksempelvis homoseksualitet var anderledes end de er i dag. Og så var castet generelt bare super godt, hvad angik både udseende og skuespil. Herfra kan jeg i hvert fald kun anbefale at få set ‘Bohemian Rhapsody’.

 

Bonusinfo: ‘Bohemian Rhapsody’ vandt i kategorierne ‘Actor in a Leading Role’, ‘Film Editing’, ‘Sound Editing’ og ‘Sound Mixing’ ved oscarnomineringen 2019.


Originaltitel: ‘Bohemian Rhapsody’
Instruktør: Bryan Singer
Premiere: 1. november 2018
Genre: Drama, Musikfilm
Spilletid: 2 timer 14 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Copyright: 20th Century Fox

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s