‘Captain Marvel’

”I’m not gonna fight your war. I’m gonna end it.”

Captain Marvel

© Walt Disney Pictures 2019

Se den hvis du, hungrer efter endnu en superheltefilm. En kategori, som ‘Captain Marvel’, uden at afsløre alt for meget, i den grad hører til. Jeg må dog indrømme, at jeg ikke tidligere havde hørt om karakteren, Captain Marvel. Det til trods, hersker der ingen tvivl om, at ‘Captain Marvel’ er værd at få set. Blandt andet, fordi den udgør en rigtig fin forhistorie, der formår at levere forklaringer på hvorfor nogle ting er, som de er, og hvad de er, ikke mindst, i relation til de mange efterfølgende Marvel-film (kronologisk set).

Se den for at få grint mindst lige så meget som jeg selv, over store som små, overdrevne såvel som genkendelige øjeblikke. Især de mange herlige flashbacks til 90’erne, og i udtalt grad dennes teknologi, uden dog at gå i yderligere detaljer her. For det er selvfølgelig i lige så høj grad elementet af overraskelse, der spiller ind, som det er den genkendelse, der ligger i selv at have siddet i en lignende situation på et tidspunkt. Situationer, som i dag kan synes meget fjernt. Og nu er humor i en Marvel-film jo ikke noget nyt og revolutionerende, men det kan alligevel et eller andet helt særligt, at det i denne sammenhæng blandt andet er bundet op på et genkendeligt setting i form af 1990’erne, som de fleste i dag vil kunne forholde sig til. Ikke at forglemme den fantastiske underlægningsmusik filmen igennem, som igen selvfølgelig er hentet fra 90’ernes geniale årti-soundtrack. Hvis jeg nu siger, ‘Come As You Are’ med Nirvana eller No Doubts ‘Just A Girl’, kan du måske regne ud, hvorfor jeg personligt var lidt ekstra vild med en til flere af kampscenerne undervejs i ‘Captain Marvel’.

Se den fordi du med ‘Captain Marvel’ får en godt fortalt historie med et oplagt og til dels forudsigeligt plot, men alligevel lidt overraskende twist undervejs. Og igen vil jeg ikke afsløre meget mere, men i stedet opfordre dig til selv at finde ud af, hvad jeg mener, ved få set filmen. Til gengæld kan jeg ganske kort fortælle, at jeg selv, nok i kraft af mit manglende kendskab til karakteren, Captain Marvel, blev en smule overrasket over at en del at historien fandt sted ude i rummet, som en anden ‘Star Wars’-film. Ikke at det på nogen måde gjorde noget dårligt for filmen, det var blot et lettere overraskende element for mit eget vedkommende.

 


Originaltitel: ‘Captain Marvel’
Instruktør: Anna Boden og Ryan Fleck
Premiere: 6. marts 2019
Genre: Action, Adventure, Science Fiction
Spilletid: 2 timer 3 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Copyright: Walt Disney Pictures

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s