‘Dronningen’

Jeg har spurgt Sofie (24 år) om, hvad hun synes om dramaet ‘Dronningen’, der havde premiere i de danske biografer fra den 28. marts.

Dronningen

© Nordisk Film 2019

Her er hendes svar på mine fire spørgsmål:

Hvad synes du alt i alt om ‘Dronningen’?
“‘Dronningen’ er en virkelige spændende og dragende film. Jeg vil uden tvivl anbefale den til alle, som ønsker en biograftur, hvor man konstant sidder på kanten af sit sæde i bar forventning og samtidig forargelse. Det er bestemt ikke en ”feel-good” film, men den sætter helt klart tanker i gang ved at skildre et tabuiseret emne om forholdet mellem stedmor og stedsøn. Skuespillet er fantastisk og Trine Dyrholms komplekse indlevelse i rollen som dronningen, er hovedattraktionen ved at gå ind og se filmen.”

Uden at afsløre for meget, hvad var så det bedste ved ‘Dronningen’?
“De filmiske virkemidler er klart det bedste ved filmen. De flotte naturbilleder er med til at drage publikum ind i den perfekte verden, som dronningen lever i.”

Har du set noget lignende ‘Dronningen’ før?
“Jeg har set ‘A teacher’, som handler om en high-school lærerinde der har et seksuelt forhold til en mandlig elev. Både ‘Dronningen’ og ‘A teacher’ er lavet ud fra den kvindelige hovedrolles synspunkt på forholdet til en yngre mand. Der er dog store forskelle mellem de to film. ‘A teacher’ viser et lidt mere ligeværdigt forhold mellem en lærerinde og en elev, hvor der er i ‘Dronningen’ er en tydelig magtforskel mellem stedmor og stedsøn.”

Hvorfor bør man efter din mening gå ind og se ‘Dronningen’?
“Jeg synes man skal gå ind og se ‘Dronningen’ fordi filmen er ekstremt god til at skildre et så kontroversielt og tabuiseret emne som forholdet mellem stedmor og stedsøn. Trine Dyrholm er virkelig god til at demonstrere den enorme magt, som dronningen har over sin 17-årige stedsøn. Det er en magt, som i sidste ende har fatale konsekvenser, hvilket gør at man som seer sidder tilbage med en lidt dårlig smag i munden… og derfor er det en virkelig god film at se, hvis man vil chokeres, overraskes og frastødes på samme tid.”

 


Originaltitel: ‘Dronningen’
Instruktør: May El-Toukhy
Premiere: 28. marts 2019
Genre: Drama, Dansk
Spilletid: 2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Copyright: Nordisk Film

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s