‘The Three Brexiteers’ – Crazy Christmas Cabaret, London Toast Theatre

‘The Three Brexiteers’: Vildt nok, at det allerede er ved at være jul igen, men det er det nu en gang, og med julen følger traditionen tro årets Crazy Christmas Cabaret. I år under titlen ‘The Three Brexiteers’. Brexit, et om noget rødglødende politisk emne, nu forklædt som musketerer – London Toast Theatres speciale. For London Toast Theatre excellerer om nogen ud i viderefortolkningens kunst hvad angår det politisk aktuelle. Og ‘The Three Brexiteers’ er ingen undtagelse.

Crazy Christmas Cabaret 2019

© London Toast Theatre 2019, Foto: Thomas Petri

 

‘The Three Brexiteers’ er i korte træk, og uden at afsløre alt for meget (hvilket er ret svært, når der er tale om en Crazy Cristmas Cabaret, men jeg skal nu alligevel gøre mit bedste), historien om ja, de tre musketerer. Rettelse, de tre brexiteers, fra Bretagne; Athosser (Bennet Thorpe), Porkpie (Andrew Jeffers) og Amorous (Kevin Kiernan-Molloy). Som musketer er det ens fornemmeste opgave at beskytte kongen af Frankrig. I dette tilfælde Kong Louis den 13. af Frankrig (Kevin Kiernan-Molloy), der tilbage i 1622 oprettede musketerkorpset. Den franske dronning, Dronning Anne af Østrig (Andrew Jeffers), er imidlertid, modsat de tre brexiteers og den magtliderlige kardinal, Rich-Perv (David Bateson), stærk fortaler for et forenet Europa. Og så har vi balladen. For hvad gør man som brexiteer, når man kæmper for et selvstændigt Bretagne, men samtidig skal beskytte kongen og hans styre, i sin funktion som musketer?

Crazy Christmas Cabaret 2019

© London Toast Theatre 2019, Foto: Thomas Petri

 

The CCC experience
Med fare for at gentage mig selv, så er og bliver CCC’s særkende, det at publikum inddrages undervejs i forestillingen. Noget jeg især skulle vænne mig til de første par gange. For det format havde jeg aldrig tidligere været udsat for. Men det er og bliver formen på en klassisk Crazy Christmas Cabaret, og i dag vil jeg ikke være det foruden, for det kan altså et eller andet. I ‘The Three Brexiteers’ blev de små kommentarer, der alene var henvendt til publikum, således eksempelvis leveret med en ændret lyssætning og små ophold, hvor afsenderen af budskabet kom i fokus. Dertil kom selvfølgelig de faste tilråb af skurken og helten samt aktive handlinger, hvor vi som publikum ikke får lov til bare at sidde stille på vores pladser. Fast er også en håndfuld karakterer og herlige referencer til filmklassikere samt altid fantastisk portrætterede aktører fra den politiske scene. Ligeledes uundværligt. Kort sagt, ingen Crazy Christmas Cabaret uden disse elementer.

Crazy Christmas Cabaret 2019

© London Toast Theatre 2019, Foto: Thomas Petri

 

No virgin, but defiantly a keeper
Ny mand på dette års CCC-hold, australske Kevin Kiernan-Molloy, i rollen som henholdsvis brexiteeren Amorous, barmanden Pierre og Kong Louis den 13. af Frankrig, lod ikke sit indtog på scenen gå ubemærket hen. Den accent, de stemmer og de bevægelser. Særligt hans version af Kong Louis den 13. af Frankrig var på en og samme tid helt genial og temmelig gal. Med sine løse håndled, korte overposede bukser, vuggende krøllede paryk, barnlige overstadighed og naivitet samt vilde og ultra feminine stemme, mindede karakteren mig helt utroligt meget om den uduelige Prins John fra Disneys ‘Robin Hood’. Det mest imponerende var dog Kevin Kiernan-Molloys alsidige præstationer fra karakter til karakter, idet han konstant formåede at overraske med en ny accent eller ny personlighed helt forskellig fra den forrige. He’s a keeper, og bestemt ingen virgin på de strå brædder!

Crazy Christmas Cabaret 2019

© London Toast Theatre 2019, Foto: Thomas Petri

 

So many men, and dresses
Endnu en gang ikke at forglemme kostumerne! De altid vilde, overdådige og overraskende kostumer kreeret af Kirsten Brink. Særligt Andrew Jeffers mange altid helt fantastiske udstyrsstykker, hvad angår farver såvel som størrelse og tema samt ekstra gadgets og funktioner. I år var The Dame dog ikke ene om at bære kjole. Rollerne blev udfordret, og det kunne bestemt noget, som i den grad tåler at blive gentaget. Mine lattermuskler var i hvert fald godt underholdt. Samtidig var det David Bateson, der undervejs i ‘The Three Brexiteers’, fik æren af at vise, hvordan en mindre, men af samme grund slet ikke ubetydelig, ændring i et kostume, kan ændre på hele udtrykket hos en karakter. Såldes blev der for en kort bemærkning skabt en stærk kobling mellem den amerikanske præsident Donald Trump og Storbritanniens premierminister Boris Johnson. Ikke at der var så meget nyt i denne kobling, eftersom de fleste af os nok allerede har set den, men det var nu alligevel ret genialt tænkt. Og virkeligt skægt.

Crazy Christmas Cabaret 2019

© London Toast Theatre 2019, Foto: Thomas Petri

 


Titel: ‘The Three Brexiteers’
Sted: Glassalen, Tivoli
Spilleperiode: 12. nov. 2019 – 11. jan. 2020
Varighed: ca. 2 timer inkl. pause

Instruktion og manuskriptforfatter: Vivienne McKee
Komponist og musikalsk arrangør: Stuart Goodstein
Koreograf: Peter Friis & Anete Jensen
Scenograf og kostumedesigner: Kirsten Brink
The 3 Musik-ateers: Stuart Goodstein, Søren B. Petersen, Tom Højlund Olsen
Medvirkende: Vivienne McKee, Kevin Kiernan-Molloy, Andrew Jeffers, Katrine Falkenberg, David Bateson, Bennet Thorpe, Jefferson Bond og Claus de Licthenberg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s