‘Robin Hood’ – Eventyrteatret

‘Robin Hood: Efterårsvejret viste sig fra sin smukkeste side, da Eventyrteatret på en blændende solskinsdag endelig kunne lade tæppet gå for deres længe ventede premiere på familiemusicalen ‘Robin Hood’. Et eventyrligt comeback og en forestilling som tilmed markerede Eventyrteatrets 30-års jubilæum. Herfra skal der lyde et stort tillykke. ‘Robin Hood’ havde premiere lørdag den 9. oktober.

robinhood_1230x1600px_srgb_72dpi

© Eventyrteatret 2021, Plakatbillede: Per O. Jørgensen

 

De fleste kender nok historien om den fredløse Robin Hood, der stjæler fra de rige og giver til de fattige. Selv har jeg altid været ret begejstret for historien om Robin Hood og det muntre, og mere eller mindre, sorgløse liv i skoven; om det er Disneys version, hvor alle karaktererne på genial vis er fremstillet som dyr eller live action filmen ‘Robin Hood – Prince of Thieves’, hvor Kevin Costner i rollen som Robin Hood spiller overfor henholdsvis Morgan Freeman, Alan Rickman og Sean Connery.

I Eventyrteatrets ‘Robin Hood’, møder vi Robin af Locksley (Jacob Spang Olsen), der ledsaget af hans tro følger Nida (Rosa Olsen) vender hjem fra korstogene for at finde sit barndomshjem i ruiner samt et land i knæ. Skatterne inddrages på rovdrift af den gemene Sherif af Nottingham (Sebastian Sørensen). Alt imens har den magtliderlige Prins John (Samuel Traum) samvittighedsløst indtaget sin storebror, Richard Løvehjertes (Daniel Jensen) kongetrone, da Løvehjerte endnu ikke er hjemvendt fra sit korstog. Det er dog ikke alle, der sådan uden videre vil lade sig underdanigt styre af Prins Johns tyranni. En værdig modstander, der går under navnet Robin Hood, har nemlig meldt sig på banen for at gøre livet surt for Prins John og hans tro udsending, Sheriffen af Nottingham. Men hvem er denne Robin Hood egentlig, som gemmer sig i Sherwoodskovene?

robinhood-fom-3858

© Eventyrteatret 2021, Foto: Ole Mortensen

 

Powerprins og (p)opsang

Med stærk inspiration fra Fort Minors ‘Remember The Name’, fik Prins John sat godt gang i både scene og sal med rap-nummeret ‘100 Procent Prins’ og ordene: ”Det her er ti procent VILJE, det er tyve procent MOD. Tredive procent LÆKKERHED, der elsker at se BLOD. Fyrre procent YEAH og nul procent ØV. Hundred’ procent SUPERPOWER PRINS der sparker RØV!”. En herlig dosis selvfedhed og arrogance leveret tilpas kækt – og endnu en af Eventyrteatrets genistreger.

Humoren, men også de mere alvorlige eller samfundsaktuelle emner, har det altid med at snige sig ind i en hurtig bemærkning eller en munter melodi i Eventyrteatrets forestillinger. Så det er med at slå lyttebøfferne godt ud. For mit vedkommende fik børnesangen ‘Langt ude i skoven’ i hvert fald pludselig en noget anden betydning, da Robins søster, Rosalinde (Iris Mealor), og de grønklædte, kom med en opsang i forhold til de gængse kønsstereotyper i sangen med den passende titel ‘Mand dig op’. Og i sangen ‘Opblæst’ fløj en kommentar eller to afsted til en vis forhenværende præsident.

robinhood-fom-3262-web

© Eventyrteatret 2021, Foto: Ole Mortensen

 

Farver og flashbacks

I ‘Robin Hood’ møder vi endvidere troldkvinden Mortiana (Nanna Giversen), og hendes tre hjælpere (Julie Brinch Sørensen, Katharina Kapsch og Katrine Stangholt), der på Prins Johns ordrer arbejder på alverdens uhyrer metoder til at udrydde hans mange fjender, heriblandt den mystiske Robin Hood. Med Mortianas sprøde blues ‘I djævlens fodspor’, sad jeg ikke alene og gøs over hendes fantastisk kraftfulde stemme, men fik samtidigt et skønt flashback til mødet med Dragana og hendes skøre kusiner i Eventyrteatrets tidligere forestilling ‘Østen for solen & Vesten for månen’.

robinhood-fom-4323-web

© Eventyrteatret 2021, Foto: Ole Mortensen

 

Når jeg tænker på karakteren Robin Hood, ser jeg altid hans grønne dragt og Sherwoodskovens grønne træer for mig. Den grønne farve var uden tvivl også den mest dominerende igennem hele forestillingen, Robin Hood’, men alt andet ville på en eller anden måde også have været forkert. Naturen spillede i bogstavelig forstand endvidere sin helt egen rolle i Robin Hood’, når den viste sig fra sin mest farvestrålende side, hver gang de mange insektlignende sprites meget livagtigt bevægede sig gennem skoven i deres virkelig flotte og farverige kostumer. Og nu vi er ved kostumerne, bliver jeg altid glad for at gense de mange smukke dragter fra tidligere forestillinger. Både fordi det er dejligt, når noget kan anvendes i nye sammenhænge, men også fordi det bliver til en form for huskeleg, hvor jeg forsøger at mindes hvilke tidligere forestillinger kostumerne oprindeligt stammer fra henholdsvis hvilke andre forestillinger de ligeledes har medvirket i.

robinhood-fom-3558-web_0

© Eventyrteatret 2021, Foto: Ole Mortensen

 

En eventyrlig idé fylder 30 år

30 år, det er altså ret stort – og så var jeg endda med til at fejre det! Endnu vildere er det, at det så må betyde, at jeg til næste år selv kan fejre 30-års jubilæum i godt selskab med Eventyrteatrets mange eventyrlige forestillinger! Lad os derfor lige dvæle et øjeblik mere ved de 30 år, der indtil videre er gået. Skruer vi tiden 30 år tilbage lander vi på Amager Scenen, hvor det hele startede. Eller det vil sige, at det hele selvfølgelig startede med teaterleder Susanne Vognstrups eventyrlige idé om et teater med børn og unge på scenen. Siden tog det fart, og Eventyrteatret har gennem tiden både stået på Det Ny Teaters historiske skrå brædder samt fejret sit 10-års jubilæum i Cirkusbygningens lilla rammer, frem til nu, hvor eventyr er blevet fortalt i godt 20 år i Glassalen.

Eventyrteatrets mange første forestillinger i rækken startede altid med Karlo Kanin, der trådte frem bag scenetæppet, og med sin gulerods-tryllestav samt behørig hjælp fra salen, satte forestillingen i gang med de magiske ord ”Lapinus Vitaminus Carot”. Bag tæppet stod de mange eventyrbørn klar på scenen til den indledende sang og dans, iklædt hvide bukser og T-shirts med Eventyrteatrets logo. Selvom både introsang og Karlo Kanin kunne noget helt særligt i mine børneøjne den gang, er tiderne også skiftet, og fine fornyelser sidenhen kommet til. Karlo Kanin er her dog endnu, men i dag finder du ham som en vigtig bestanddel af Paraden, og forestillingerne tager i stedet deres start in medias res, ligesom du kender det fra film og andre teaterforestillinger.

robinhood-fom-4139-web

© Eventyrteatret 2021, Foto: Ole Mortensen

 

Ingen forestillinger uden de mange talentfulde eventyrbørn, der gennem tiden har taget deres første skridt ind i teaterverdenen sammen med Eventyrteatret. Selv husker jeg eksempelvis både en ganske ung Amalie Dollerup (‘Strisser på Samsø’, ‘Dirty Dancing’) i rollen som Klodshans’ gedebuk, Cecilie Stenspil (‘Livvagterne’, ‘My Fair Lady’) som Askepots onde stedsøster, Listeria, hendes lillebror Simon Stenspil (‘Pyrus – Alletiders nisse/julemand’, ‘Skammerens datter – Øster Gasværk’) som selveste svinedrengen samt ulven i ‘Rødhætte’, Allan Hyde (‘Album’, ‘Skammerens datter’) som den grimme ælling og Alex Høgh Andersen (‘Tvillingerne og Julemanden’, ‘Vikings’) som henholdsvis Arthur i ‘Sværdet i Stenen’ samt Dionysos i Eventyrteatrets 20-års forestilling ‘Herkules’. Det er og bliver en kæmpe fornøjelse at følge og genkende eventyrbørn i deres videre færd, når man kender det eventyrlige grundstof de er gjort af – det være sig nuværende såvel som tidligere eventyrbørn.

robinhood-fom-3964-web

© Eventyrteatret 2021, Foto: Ole Mortensen

 

 

Titel: ‘Robin Hood’
Sted: Glassalen, TIVOLI
Dato: 9. – 24. okt. 2021
Spilletid: 2 timer inkl. 20 min. pause

Instruktør: Bo Skødebjerg
Manuskriptforfatter: Gunvor Reynberg
Komponist: Christian Dahlberg
Kostumedesigner: Christine Brincker
Scenograf: Kirsten Brink
Koreograf: Tara Toya
Sanginstruktør: Lisa Tjalve
Lysdesign og -afvikler: Peter Clausen
Lyddesign og -afvikling: Steven Winter-Madsen
Forestillingsleder: Trine Bruun Jespersen
Make-up artist: Nina Samuelsen
Produktionsassistent: Masja Richter Aalstrup
Rekvisitter: Ane Løkken
Kulisser: Theis Witzel
Paradeinstruktør: Silje Reichert Aass
Paradeinstruktørassistent: Martha Wallstrøm Hansen
Produktionsleder: Ditte Cecilie Lyngsø
Teaterleder: Susanne Vognstrup
Medvirkende: Eventyrteatrets Eventyrbørn

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s