‘Vi maler byen rød: The Musical 2’ – Musicalteatret

Vi maler byen rød: The Musical 2’: Torsdag den 5. april, havde Musicalteatret premiere på den selvstændige fortsættelse til ‘Vi maler byen rød: The Musical’, ‘Vi maler byen rød: The Musical 2’. En forestilling, der ligesom sin forgænger er sprængfyldt med vindernumre og andre ørehængere fra Dansk Melodi Grand Prix gennem tiden. Og en forestilling, der i den grad åbnede mine øjne for Musicalteatrets skatkammer af humor og mange talenter.

Vi maler byen rød: The Musical 2

© Musicalteatret 2018

 

‘Vi maler byen rød: The Musical 2’ er historien om… Ja, hvad er det egentlig en historie om? For det er godt nok det vildeste handlingsplot, som jeg nogensinde har overværet. Hold nu op! Hvor skal jeg starte? Og hvad skal jeg fortælle, uden at afsløre alt for meget? Altså, det er først og fremmest en fortælling, der finder sted tilbage i 1980’erne. Forestil dig nutidens hipster-mustage og krøller, a la Tommy Seebach-style, farverige alting, når det kommer til beklædningsgenstande, heriblandt benvarmere og scrunchies, ikke at forglemme skulderpuder selvfølgelig. You get the picture; vi befinder os i de klassiske 80’ere.

Vi maler byen rød: The Musical 2

© Musicalteatret 2018, Foto: Ole Overgaard

 

Destination: Mallorca
Vi starter dog et lidt mindre farverigt sted, nemlig til en begravelse. Rigmanden Herman-Karl-Edvard (Mark Fjordbæk Oreskov) er død, og efterlader sig sine fire børn, Ivan (Rasmus Mansachs), Robert (Lasse Robdrup), Didrik (Søren Juliussen) og Bolette (Frederikke Tea Ulff-Møller), samt børnenes stedmor, hans ægtefælle, Angelique (Lise Kloborg Pedersen), og hendes to børn, Frederik (Frederik Stil Malmborg) og Røskva (Line Pedersen). Angelique, der syner mere oprørt over hendes hunds forsvinden, end hendes mands afgang, vil gå langt for at sikre sig at arven efter Herman-Karl-Edvard tilfalder hende alene. Som led i hendes store plan, hiver hun derfor hele familien med til Mallorca, hvor de kan få sorgen, og testamentet, lidt på afstand. Og dette formål formår Mallorca om noget sted, at opfylde. Her bliver der nemlig skruet gevaldigt op for hemmelighederne, skænderierne, kærligheden, festlighederne, overraskelserne og temperaturen ikke mindst.

Vi maler byen rød: The Musical 2

© Musicalteatret 2018, Foto: Ole Overgaard

Så er spørgsmålet bare, hvor langt Angelique rent faktisk vil gå for at arven bliver hendes, hvem den mystiske sortklædte kvinde egentlig er, og om det er muligt at finde sand kærlighed, når man kommer fra en rigmandsfamilie?

 

Musik de fleste af os har et forhold til
De måske knap så festlige rammer på starten af vores rejse i ‘Vi maler byen rød: The Musical 2’ , blev ret hurtigt forvandlet til fest og farver. Det er næsten også svært andet, når rejsedestinationen er farverige Mallorca og den dertilhørende musik er Melodi Grand Prix kendinge. Og det er uden tvivl det ‘Vi maler byen rød: The Musical 2’ gør ret så genialt; hiver fat i noget musik, som de fleste af os har hørt på et eller andet tidspunkt, og derfor har et eller andet forhold til. For mit vedkommende var det i hvert fald ret skægt at genhøre nogle af sangene, og opdage, at jeg kender teksten til flere af dem, end jeg selv gik og troede. Det gjaldt blandt andet sangene ‘Drama Queen’ fra 2007 og ‘Tell Me Who You Are’ fra 2002.

Vi maler byen rød: The Musical 2

© Musicalteatret 2018, Foto: Ole Overgaard

To sange gjorde dog et særligt stort indtryk på mig i løbet af forestillingen. ‘Det’ okay’ og ‘Den drømmende by’, sunget af henholdsvis Tanne Stephanie Wiberg Larsson, som spiller den stædige charterturist Randi, og Line Pedersen, der spiller stedsøsteren, Røskva. Førstnævnte, alene fordi Tanne har en helt fantastisk kraftfuld og ren stemme, som gav ‘Det’ okay’ den helt rette 80’er-klang. Og Line Pedersen, fordi hun formåede at give mig gåsehud på den gode måde. Et var selve sangen, ‘Den drømmende by’, som har et islæt af eventyrernes storslåede kompositioner. Noget andet var Lines stemmepræstation, som løftede sangen, til en, på en og samme tid, endnu mere gribende, sørgmodig og virkelig smuk udgave.

 

Herligt overdramatiserede anal-forbeter og løse håndled
De mange festligt rammesættende Melodi Grand Prix numre fra ‘Vi maler byen rød: The Musical 2’, var imidlertid ikke alene om at placere Musicalteatret på mit musicallandkort. Med et hav af skøre og melodramatiske karakterer samt overraskende og sjove replikker, blev der nemlig samtidigt sat virkelig godt gang i lattermusklerne. Og en af de karakterer, der var suveræn garant for netop dette, var uden tvivl rigmandsdatteren Bolette. Med hendes komplet sorte indfald og tilsyneladende fuldstændigt fraværende fremtræden, stak Bolette ud af flokken fra første færd, men vadede samtidigt sikkert ind i publikums hjerter og humor. Charterguiden Topper (Kim André) valsede dog mindst lige så rent ind og indtog både scene og publikum med sine løse håndled, skandinaviske gloser og pastelfarvede flæsesatinskjorte. Simpelthen bara så vakkert! Inget mindre! Og herligt overdramatiseret. Go Topper! De mange kortvarige scener med rigmandsfamiliens tjenestepige, Gyda (Signe Rasmussen), der tavst baksede med senge og slæbte på kufferter, er noget jeg bestemt heller ikke ville have været foruden. Skægt, netop fordi det foregik i baggrunden af hovedhandlingen, og dette helt uden behov for ord. Og så fungerede det samtidigt som en ret fin måde at foretage sceneskift på.

Vi maler byen rød: The Musical 2

© Musicalteatret 2018, Foto: Ole Overgaard

Charterfestlighederne havde dog ikke været de samme, havde det ikke været for de to anal-forbetiske rigmandshungrende veninder, Britt (Frida Reynberg) og Tutte (Ann-Cathrine Olsen), Didriks lettere skingre kæreste, Bitten (Josephine Ellefsen) eller kombinationen af rigmandssønnnen Roberts curly Seebach-fris og smooth dansemoves i sangen ‘Donna Donna’. Et plot på mindre end tre timer ville imidlertid have gjort det en lille smule lettere at forblive fastholdt som publikum, helt uden at historien havde taget skade heraf. Men alt i alt var jeg nu rigtigt godt underholdt på en ellers helt almindelig hverdagsaften, og kun klar på mere fra Musicalteatrets hånd efter endt forestilling.

Vi maler byen rød: The Musical 2

© Musicalteatret 2018, Foto: Ole Overgaard

 


Titel: ‘Vi maler byen rød: The Musical 2’
Sted: Folketeatrets Store Turnéscene
Dato: 5. – 21. April 2018
Spilletid: ca. 3 timer inkl. pause.

Instruktør: John Holmgren Brohammer Jensen
Manuskript: Rasmus Mansachs
Koreograf: Kenneth Parsberg
Korleder/sanginstruktør: Jakob Blegvad Stenz
Instruktørassistent: Simone Zwicky
Musikansvarlig: Lars Rahbek Andresen
Kapelmester: Mathias Sidor
Produktionsleder: Jens Peter Glad Lind
Scenemester: Mik Glad Lind
Kostumier: Rasmus Seidlitz Andersen
Rekvisitør: Angelique Giroir
Medvirkende: Kim André, Mie Natius Andresen, Nana Arnfred, Natasha Bach, Ida Bak, Aske Kildegaard Barfod, Lou Bøttger, Sophie Angelbo Christensen, Nicolaj Cornelius, Anne Dorte Dyreby, Josephine Ellefsen, Zandra Frederiksen, Sarah Riis Friese, Morten Heebøll, Madeline Luidor Heltberg, Clara Achen Herbøl, Mille Thorsted Hækkerup, Tatiana Leea Hæklund, Julie Jensen, Søren Juliussen, Sebastian Møller Jørgensen, Amanda Krilov, Tanne Stephanie Wiberg Larsson, Emma Seddiki Lindal, Malene Lindholm, Frederik Stii Malmborg, Rasmus Mansachs, Julie Matschafsky, Christina Gaardsøe Nilsson, Ann-Cathrine Olsen, Mark Fjordbæk Oreskov, Maja Juul Paustian, Line Pedersen, Lise Kloborg Pedersen, Maiken P. Rais, Ceclie Rodian Rasch, Signe Rasmussen, Sofie Revall, Frida Marie Reynberg, Lasse Robdrup, Anne Cecilie Simonsen, Sofie Amalie Thelle, Frederikke Tea Ulff-Møller, Robert Erik Delos Reyes Veng, Tenna Norén Voetmann.

One thought on “‘Vi maler byen rød: The Musical 2’ – Musicalteatret

  1. Fed fed fed musical opsætning! Lige om lidt kan man se 1’eren af Vi Maler Byen Rød i Korsør Kulturhus. Så hvis man ikke har set den, så kom en tur forbi os, hvis du ikke skal andet den dag.

    Jeg har selv fornøjelsen af, at spille Otto i vores udgave. Den bliver lidt anderledes fremført, men det er stadig en sjov og finurlig rolle.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s