‘Journal 64’

Jeg har spurgt Celine (18 år) om, hvad hun synes om filmatiseringen af Jussi Adler Olsens bog af samme navn ‘Journal 64’, som havde premiere i de danske biografer fra den 4. oktober.

Journal 64

© Nordisk Film 2018

Her er hendes svar på mine fire spørgsmål:

Hvad synes du alt i alt om ‘Journal 64’?
“Altså, den er barsk, men sindssygt spændende, fordi de formår at gøre det på en rigtig god måde. Opbygningen i ‘Journal 64’ er ret anderledes end de fleste andre krimifilm jeg kender. Her får du nemlig at vide, hvem der er morderen, og hvem der er ofrene, helt fra starten af. Det virker derfor umiddelbart som en ret nem og ligetil case. Så den er anderledes, men på den gode måde.”

Uden at afsløre for meget, hvad var så det bedste ved ‘Journal 64’?
“Det der var bedst, det var at det er så uhyggeligt, fordi man ved at det kan ske i virkeligheden. Det, at det er så virkeligt. Og det gør, at man sidder og får helt ondt i maven over, at man kan blive snydt på den måde i systemet. Man er hele tiden sådan ”Hvad fanden er det egentlig der sker?”. For man ved jo egentlig, hvem morderen er, og så alligevel ikke.”

Har du set noget lignende ‘Journal 64’ før?
“‘Fasandræberne’. Det her med at man går tilbage i tiden, og at hovedpersonen på det tidspunkt er en ung kvinde. Samt alt det forfærdelige, som de her unge kvinder bliver udsat for.”

Hvorfor bør man efter din mening gå ind og se ‘Journal 64’?
“Fordi det er et virkelig godt dansk filmhåndværk. De formår i den grad at opfange pointerne fra bøgerne, samt at udforme det godt rent filmisk. Og så skuespillerne selvfølgelig. Særligt duoen, Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares. De er super gode sammen, og hver for sig, men især i deres samspil, og det er klart en af de største grunde til, at jeg selv tog ind for at se ‘Journal 64’. Af samme grund, synes jeg, at det er mega ærgerligt, at de ikke længere skal spille med i filmatiseringerne om afdeling Q. Endelig skal man selvfølgelig heller ikke glemme at Jussi Adler Olsen er en super dygtig forfatter.”

 


Originaltitel: ‘Journal 64’
Instruktør: Christoffer Boe
Premiere: 4. okt. 2018
Genre: Krimi, Thriller, Dansk
Spilletid: 1 timer 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Copyright: Nordisk Film

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s